Nasjonalt juryarbeid er igang

Mangfoldsprisens nasjonale jury har en krevende, men spennende jobb foran seg. Den skal nå avgjøre hvilke 6, av de 22 regionale vinnerne, som til slutt vinner gull, sølv og bronse innen sin virksomhetskategori. I tillegg skal juryen kåre «Årets Mangfoldsvirksomhet» blant de to gullvinnerne.

Mandag 17. august ble det første av to nasjonale jurymøter gjennomført. Andre og siste jurymøte er 31. august. Da vil det være klart hvem av de 22 regionale vinnerne som ender på «pallen» den 14. september på regjeringens integreringskonferanse og mottar pris av kunnskaps -og integreringsministeren.

Den nasjonale juryen består av Halwan Ibrahim, juryleder og assisterende direktør i IMDi, Aiman Shaqura, gründer og coach, Bushra Ishaq, forfatter og forsker, Julie Lødrup LO, Marit Tovsen, KS, Elisabeth Sevatdal Øygård, Avdir (NAV), Kristine Østrem Alsvik, NHO, Daniel Kjørberg Siraj, OBOS, Javad Mushtaq, MAK, Jon Olv Bjergene, Unio, og Chisom Udeze, Diversify.

Regionalt grunnarbeid

Kandidatene som nå kjemper om de nasjonale prisene er alle vinnere innen sin virksomhetskategori i eget fylke. Mangfoldsprisens 6 regionale juryer hadde den store oppgaven i løpet av juni måned med å velge vinnerne i hvert fylke, ut av totalt 300 foreslåtte kandidater for 2020.

Helle Ingeborg Mellingen, juryleder for Region Sør, som dekker fylkene Agder og Vestfold og Telemark mener det har vært et spennende og lærerikt arbeid med mange gode diskusjoner i juryen. Vi har blitt litt kjent på tvers av fylkesgrenser og fått innblikk i hverandres perspektiver og tanker om viktigheten av mangfold i arbeidslivet.

– Det var mange gode kandidater, men vi håper prisen kan bli enda mer kjent, for vi tror det er en rekke virksomheter der ute som hadde fortjent en nominasjon, legger jurylederen til.