Nå starter jakten på årets mangfoldsvirksomhet

Virksomheter med mangfold har både høyere trivsel blant de ansatte og presterer bedre. Med andre ord er mangfold bra for norsk arbeidsliv. Derfor leter vi i år igjen etter virksomheter som lykkes med mangfoldsarbeidet. Har du forslag til en verdig vinner av Mangfoldsprisen 2020?

Jublene mennesker

Nominer din virksomhet

For å finne virksomheter som fortjener en utmerkelse og ekstra oppmerksomhet trenger vi din hjelp. Jobber du et sted som har språkopplæring i arbeidstiden? Kanskje vet du om en bedrift som er særlig god til å bruke ulike medarbeidernes unike bakgrunn? Eller kanskje du kjenner noen som har kommet opp med nye, gode ideer for inkludering og arbeid med mangfold? I så fall vil høre fra deg: Du kan nominere din virksomhet her mellom 27. april og 24. mai 2020.  

Stor stas å vinne

I år som i fjor skal det deles ut gull til små virksomheter (opp til 19 ansatte) og til mellomstore og store virksomheter (over 19 ansatte). Blant de to gullvinnerne vil én bli kåret til Årets mangfoldsvirksomhet. Nasjonal utdeling skjer den14. september 2020, og i tillegg til gullvinnerne kåres det også sølv- og bronsevinnere i begge kategorier.

I fjor vant Matbørsen fra Stokke i Vestfold gull i kategorien for mellomstore og store virksomheter. HR-sjef Kristine Abrahamsen fortalte da at det var stor stas å vinne, og at mye av suksessoppskriften for dem lå i å ha et tett og godt samarbeid med NAV, der de stilte tydelige krav om hva slags kompetanse de ønsket seg. Klikk her for å lese intervju med Matbørsen.

En positiv bieffekt av mangfoldsarbeidet for Matbørsen, er at de nå har blitt kjent som et sted med svært godt arbeidsmiljø, – Venner av ansatte kommer for å søke jobb fordi mange her skryter av arbeidsplassen sin, fortalte Abrahamsen etter seieren i 2019.

Viktig pris

Mangfoldsprisen er ment for å løfte frem gode erfaringer fra arbeidsplasser som jobber med mangfold. Det kan ofte være små, men smarte grep som skal til for å lykkes. IMDi vil at vinnerne, i tillegg til å få fortjent heder og rampelys, skal være til inspirasjon for andre virksomheter.

Ved å dele gode tips og erfaringer mellom virksomhetene, kan Mangfoldsprisen være med å øke rekrutteringen av innvandrere i arbeidslivet og sørge for at kompetanse blir brukt bedre på norske arbeidsplasser.

Hjelp oss å finne vinnerne

På den store prisutdelingen den 14. september møtes de regionale prisvinnerne. I hver region skal regionale vinnere kåres allerede i juni. Du kan lese mer om kriterier for tildeling av prisen, jurysammensetning og organisering på våre sider «Om Mangfoldsprisen».

Vi vet at det finnes gode ideer, smarte grep og god mangfoldskompetanse i små og store virksomheter over hele landet. Nå håper vi på mange nominasjoner i alle regioner.