Mangfoldsprisens regionale vinnere er kåret

I disse dager mottar 12 virksomheter, rundt i Norges land, heder og ære for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Vinnerne skal nå konkurrere om Mangfoldsprisens nasjonale utmerkelser.

Vi er en bedre bedrift fordi vi har et mangfold» sier HR-ansvarlig Kristine Abrahamsen i Matbørsen. Bedriften vant Mangfoldsprisen for region øst innen kategorien «mellomstore/store virksomheter». På bildet; Kristin Bach Skaset, regiondirektør IMDi Øst (t.v), Jan Jaafarkouz, produksjonsmedarbeider, Habtamnesh Rogassa Tasisa, produksjonsmedarbeider, Kristine Abrahamsen, HR-ansvarlig.

Da fristen gikk ut før sommeren var det kommet inn 350 forslag til Mangfoldsprisen 2019. Det var derfor ingen lett jobb for de regionale juryene å kåre vinnerne blant mange gode kandidater. Men de 12 verdige vinnerne kan vise til alt fra etnisk mangfold på virksomhetens ulike nivåer og stillingskategorier til strategisk arbeid med å øke det etniske mangfoldet.

Mangfoldsprisens 12 vinnere er fordelt på to virksomhetsnivåer, en for små bedrifter (opp til 19 ansatte) og en for mellomstore/store virksomheter (flere enn 20 ansatte), fordelt på 6 regioner (Vest, Øst, Indre-Øst, Midt-Norge, Nord og Sør). Det er nå to vinnere i hver region som går videre til nasjonal prisutdeling i september i Oslo. Det er under regjeringens nasjonale integreringskonferanse den 24 september at de regionale vinnerne vil kjempe om gull, sølv og bronse innen de to virksomhetskategoriene. I tillegg vil en av de to gullvinnerne motta en nasjonal hederspris. De nasjonale prisene deles ut av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Mangfoldsprisens regionale vinnere er som følger;

Region Vest

Små virksomheter: Kiwi Joa, Sola

Mellomstore/ store virksomheter: Brødrene AA, Hyen

Region Sør

Små virksomheter: Mitt Lille Spa, Porsgrunn

Mellomstore/ store virksomheter: Stormberg, Kristiansand

Region Indre -Øst

Små virksomheter: Septer AS, Brumunddal

Mellomstore/ store virksomheter: Unibuss, Lillehammer

Region Nord

Små virksomheter: Tomma Rensefisk, Tomma

Mellomstore/ store virksomheter: Insula AS, Leknes

Region Midt-Norge

Små virksomheter: A.Våge AS, Volda

Mellomstore/ store virksomheter: NRS AS, Trondheim

Region Øst

Små virksomheter: Rema 1000 Torggata, Oslo

Mellomstore/ store virksomheter: Matbørsen AS, Stokke